Kontakt

  Åkandevej13, DK-8830 Tjele

  Tlf.: +45 30 26 68 13

  fd@daugaardenergi.dk

Solceller

Solceller
Vælg det rigtige solcelleanlæg

Energirådgivning betaler sig inden køb af solcelleanlæg

Når man vælger at investere i solceller, kan det  være en god ide at have en rådgiver med, før man vælger løsning. Som energirådgivere kan vi hjælpe dig med at vurdere, hvor lang tid, der vil gå, før anlægget har tjent sig selv ind og finde den bedste og billigste løsning.

Vi kan montere overalt i landet og med lang erfaring, er vi klar til at rådgive dig om, hvilken løsning der vil passe bedst til dig. 

Kontakt os, hvis du har interesse i at spare på energien og på pengene

 

 

Hvorfor solceller? 

Solceller er fotoboltaiske-paneller bestående af krystallinske-silicum paneler, som laver sollys om til energi i form af elektricitet. Igennem de senere år er det blevet gradvist mere populært at investere i solceller, både fordi det er godt for miljøet, men også fordi der er penge at spare. 

Det kan være en god ide at investere i solceller, hvis man ønsker en langsigtet, stabil og økonomisk energiløsning.

 

Vil du vide mere?

Hvis du ønsker et tilbud på, hvad vi kan gøre for dig, så er du velkommen til at ringe til os på 30 26 68 13 eller skrive en mail.

 

 

Daugaard Energi har lavet en del solcelle anlæg – vi har ekspertisen på montering på forskellige tagtyper og hældninger ligesom vi har lavet jordbaserede anlæg.

Med baggrund i den kommende efterspørgsel på solceller vil vi rigtig gerne rådgive dig om købet. Men der er nogle ting du sagtens selv ville kunne tage stilling til inden du køber anlægget.

Tilbagebetalingstiden

  1. 1,04 kr. pr. kWh 
  2. 15-20 år ifølge ny ordning

I forhold til oprindelige ordninger for solcelleanlæg, vil der nu blive åbnet op for en ny pulje – hvortil man kan søge tilskud til den strøm man ikke selv forbruger i sit hus (timeafregnet) – denne afregning vil med den kommende ordning svare blive kr. 1,04 pr. kWh – altså den strøm man ikke kan bruge med det samme i huset. I den gamle ordning fik man det der svarede til kr. 2,21 pr. kWh også for den strøm man ikke lige kunne bruge men som blev gemt til f.eks. vinterperioden.

Den ny ordning medføre således at tilbagebetalingstiden vil blive mellem 15 og 20 år for et solcelleanlæg, hvortil der ikke i perioden helst ikke skal skiftes inverter.

Hvornår forbruges strømmen?

Da man i den nye ordning har timeafregnet forbrug af strøm, betyder det rigtig meget hvordan forbruget er af strøm i dagstimerne.

Hos mange udbydere af solcelleanlæg, ansættes det til at op imod 40 % af årsproduktionen, kan anvendes med det samme i installationen. Vores erfaring hos Daugaard Energi er, at dette tal ikke overstiger 20 % - men det er vigtig selv at kontrollere hvordan ens forbrug fordeler sig over døgnet, især i dagstimerne, da dette har stor betydning for om det kan betale sig at investere i solcelle anlæg.

 

Skal vi bruge solcellestrøm til varmepumpe?

Hvis man har varmepumpe der produceres varmt vand (luft/vand) eller jordvarme – kan man hvis man har en stor buffer eller tekniktank, lade varmepumpen have de fleste driftstimer i dagtimerne, hvor man kan lade solceller levere strømme, men skal dog være opmærksom at de blot fortrænger ca. 1,60 kr. pr. kwh, på grund af den reducerede pris på kwh – som der er til el-opvarmede huse. Hvis du vil have hjælp af Daugaard Energi – kan vi nemt vejlede dig omkring lagring af varme i tekniktanke. Normalt er vores råd at det ikke kan betale sig at investere i solceller, der herefter skal lever strøm til varmepumper

Ny tendens - mindre anlæg

Grundet de nye tilskudsregler, vil det være mest fordelagtig at investere i mindre anlæg, som så alligevel bliver dyre, idet udgifterne til tømmerentreprisen er næsten den samme på et stort som på et lille anlæg, og  el arbejde der skal udføres er det samme også for små anlæg. Dog kan det være en fordel at tagfladerne ikke bliver totalt overfyldt med solceller som tidligere.