Kontakt

  Åkandevej13, DK-8830 Tjele

  Tlf.: +45 30 26 68 13

  fd@daugaardenergi.dk

Varme

Varme

Rådgivning omkring varme

Når man bor i et land som Danmark med det klima, som vi har her, så er varme og opvarmning af vores boliger, institutioner og arbejdspladser noget der stor fokus på - både i forhold til velbefindende og til pengepung. Varmeudgifter ligger i toppen af de fleste budgetter; privat som erhverv.

I 2015 er der mange alternativer til det gamle oliefyr i kælderen, der er både dyrt og miljømæssigt uhensigtsmæssigt at anvende som varmekilde i fremtiden. Faktisk blev det tilbage i 2013 forbudt at installere oliefyr i nybyggede huse. Fra næste år bliver det endvidere forbudt at udskifte sit gamle oliefyr med et nyt, hvis der er adgang til enten naturgas eller fjernvarme i det område du bor i. Med andre ord er klokken slået for oliefyret, og man skal kigge nye veje for at få opvarmet sin bolig eller sin virksomhed.

Heldigvis er der mange alternativer, når man skal vælge en ny energiløsning:

 1. Naturgasfyr
 2. Fjernvarme
 3. Jordvarmeanlæg
 4. Luft til vand varmepumpe
 5. Luft til luft varmepumpe
 6. Pillefyr
 7. Halmfyr
 8. Solvarmeanlæg

Det er altid godt med mange alternativer, men det gør det også sværere at vælge. For hvilken løsning er den rette til lige netop din bolig og til dine behov?

Det er her Daugaard Energi kommer ind. Hvis du vælger os som energirådgiver, så kan vi guide dig igennem hele beslutningsprocessen, indtil du står med din nye varmeløsning installeret.

Vi satser altid på produkter af høj kvalitet med lang levetid. En energiløsning er noget man skal have i mange år fremover, og det er ikke her man skal gå på kompromis med kvaliteten. Som rådgiver går vi i dialog med dig for at vurdere hvad dine behov er, samt hvor stor en investering du har mulighed for at lave. Vi laver alle beregningerne for dig og viser dig, hvor hurtigt du kan tjene din investering hjem igen i form af varmebesparelser.

Vi kigger blandt andet på følgende faktorer, når vi skal lave en vurdering af dit behov for en ny energiløsning:

 1. Hvor stor er investeringen i en pågældende teknologi?
 2. Hvor meget vedligeholdelse er der?
 3. Hvor meget skal du selv stå for i forbindelse med vedligholdelse og servicering?
 4. Hvad er afskrivningen - hvor lang levetid har anlægget?
 5. Hvad koster de årlige lovmæssige eftersyn.

Alle disse faktorer spiller ind i forhold til om du skal vælge naturgas, pillefyr, jordvarme eller en helt fjerde løsning.

Hvis du eller din virksomhed er interesseret i at optimere varmeforbruget og spare penge, mens du også sparer miljøet, så kontakt Daugaard Energi for den rette professionelle rådgivning